Yunus Emre Enstitüsü “Türkiye’yi Yaşıyorum” Yarışması Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün her yıl düzenlediği Türkçe Yaz Okulu kapsamında bu yıl “Türkiye’yi Yaşıyorum” adı altında, üç bölümden oluşan bir yarışma düzenleniyor.

Yunus Emre Enstitüsünün Facebook, Twitter ve Instagram sosyal medya hesapları üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenecek olan fotoğraf, video ve metin yarışmasının amacı, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu’nun var olan ve geçmiş öğrencilerinin Türk kültürü, sanatı, tarihi ve dili hakkındaki deneyimlerini paylaşmalarını teşvik etmek, Türkiye’nin doğal, tarihi, kültürel güzelliklerinin tanıtımını sağlamak, görsel ve yazınsal sanatlara katkıda bulunmak ve Enstitü’nün kültürel çeşitliliğini temel alarak kamuoyu nezdinde faaliyetleri hakkında farkındalık yaratmak.

Yarışma üç ana başlık altında gerçekleştirilecek. Katılımcılar yarışmaya metin, fotoğraf ve video eserleriyle katılabilecekler. Yabancı öğrencilerin Türkçe Yaz Okulu kapsamında düzenlenen eğitimler, geziler, şenlikler, festivaller, yarışmalar gibi sosyal faaliyetler ve ayrıca gastronomi, kültürel miras, tarihi yapıtlar, Türk el sanatları, Türkiye’nin doğal güzellikleri gibi konular da yarışmanın kapsamında yer alıyor. Kısacası Türkiye’ye dair öğrencilerin gözüne yansıyan her ayrıntı yarışmanın konusunu oluşturuyor.

KATILIM KOŞULLARI:

  1. Yarışmaya yalnızca, Yunus Emre Enstitüsü kapsamında düzenlenen 2016 Türkçe Yaz Okulu öğrencileri katılabilir.
  2. Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  3. Her katılımcı en fazla 2 (iki) adet sayısal renkli veya siyah beyaz fotoğrafla, video ya da metin ile yarışmaya katılabilir.
  4. Ödül kazanan eserlerin sahipleri, öğrenci olduklarını belgelemek durumundadırlar.
  5. Yarışma şartnamesi, yarışmanın resmi sitesi olan www.yee.org.tr adresinde bulunmaktadır.
  6. Siyasi amaçlara hizmet eden, sakıncalı ve zararlı ifadeler içeren, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret içeren ve ne amaçla olursa olsun firma adı kullanılan eserler yarışma dışı kalacaktır.
  7. Yarışmaya başvuru için Yunus Emre Enstitüsü sosyal medya hesaplarını beğenmek ve/veya takip etmek (Facebook: https://www.facebook.com/yeeorgtr, Twitter: https://twitter.com/yeeorgtr, Instagram: https://instagram.com/yeeorgtr) zorunludur.
  8. Yarışmaya katılacak eserlerin (fotoğraf, video ve metin), #TürkiyeyiYaşıyorum etiketiyle belirtilen sosyal medya hesaplarında paylaşılması ve Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu @turkceyazokulu hesabının etiketlenmesi zorunludur.
  9. Fotoğraf ve videolar Türkçe Yaz Okulu kapsamında çekilmiş olmalıdır. Aksine davranış kural ihlali sayılır.
  10. Daha önce ya da bu yarışma ile eşzamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül almış fotoğraf ve videolar ile bu eserlerin kadraj farklılığı ve/veya bir kısmının kesilmesiyle oluşturulan eserler ile renk değişiklikleri yapılarak üretilmiş eseerler yarışmaya katılamaz. Aksine davranış kural ihlali sayılır. Eserin, bir yarışma organizasyonu dışında yayınlanmış olması ise yarışmaya katılım açısından engel teşkil etmez.
  11. Fotoğraf ve videolara renk, keskinlik, toz alma gibi basit işlemler yapılması; kontrast ayarları, kabul edilebilir oranda fotoğrafik müdahaleler kabul edilir. Bu konuda jürinin kanaati esastır.
  12. Katılımcı, internet sitesine yarışma için yüklediği eserlerin tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder.
  13. Yarışmaya gönderdiği eser üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikleri yapan, ödül almış fotoğraf, video ve metinlerin katılımının kısıtlandığı bu yarışmada böyle bir eserle ya da bu eserlerin ana unsur olarak kullanıldığı yapıtlarla katılımda bulunan kişiler hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
  14. Gönderilen eserlerin tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntü ve metinlerin olduğu gibi kısmen kullanılması durumunda katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
  15. Yarışmaya katılan herkes yarışma şartlarını okuyup anlayarak peşinen kabul etmiş sayılır.
  16. Kural ihlali yapan kişilerin ödülü iptal edilir; ödül, unvan ve kazanımları geri alınır.
  17. Yunus Emre Enstitüsü her zaman, önceden herhangi bir bildirim veya ilan yapmaksızın, yarışmayı iptal edebilir, koşullarını değiştirebilir, seçici kurul üyelerinde değişiklik yapabilir. Bu durumda yarışmacılar herhangi bir hak ileri süremezler.
  18. Türkçe Yaz Okulu öğrencileri yarışmaya 23 Ağustos 2016 tarihine kadar katılabilirler.