Arnavutluk'tan Türkiye'ye Akademik Köprü

Yazıcı-dostu sürüm

Arnavutluk İşkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan 55 kişilik ekip Türkiye’de misafir edildi.

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Edirne Valiliği, T.C. Trakya Üniversitesi ve İşkodra Luigj Gurakuqi Üniversitesi iş birliği ile 17 - 26 Haziran 2019 tarihleri arasında “İşkodra’dan Edirne’ye Akademik Köprü” etkinliği düzenlendi.

Staj eğitimi ve akademik etkileşim programları kapsamında İstanbul ve Edirne’nin tarihî ve kültürel mekânlarını da yerinde keşfeden Arnavut öğrenciler, ülkelerine dönmeden önce Edirne Valisi Ekrem Canalp'e teşekkür ve veda ziyaretinde bulundu.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Canalp, “Ümit ediyorum ki Edirne ve Türkiye’den memnun ayrılıyorsunuz. Hayatınızın geri kalan bölümünde tekrar Türkiye’ye gelmenizi umuyorum. Çünkü ben İşkodra’ya tekrar gideceğim.” dedi.

Öğrencilerden Fatma Dema ise etkinlik sayesinde Türkiye ve Türkleri yakından tanıma fırsatı yakaladığını söyledi. Türkiye’ye hayran kaldığını ifade eden Dema: “Kendimi ülkemde gibi hissettim çünkü aynı kültüre sahibiz. Programın gerçekleşmesinde katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Saimir Hyseni de Edirne’ye ilk kez geldiğini, Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı yakaladığı için mutlu olduğunu kaydetti.