Çizgi Kukla Tiyatrosu, Kotor Çocuklar İçin Tiyatro Festivali'nde

Yazıcı-dostu sürüm

Karadağ’da bu yıl 27’ncisi düzenlenen “Kotor Çocuklar İçin Tiyatro Festivali” kapsamında Türkiye’yi Çizgi Kukla Tiyatrosu temsil etti.

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü ve THY Podgoritsa Ofisi iş birliğiyle davet edilen ekip, 1-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen etkinlik kapsamında ilk gösterisini 3 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirdi.

Karadağ Kültür Bakanlığı ve Kotor Belediyesi destekleriyle Kotor Art Bağımsız Sanat Kurumu tarafından organize edilen etkinliğin açılışı, 1 Temmuz 2019 tarihinde Kotor eski şehrinde bulunan "Yaz Sahnesi"nde, 'Ivo Vizin: Rüyalardaki Kaptan" isimli tiyatro oyunuyla yapıldı. Açılışa Kotor Belediye Başkanı Vladimir Jokić, yerel kültür merkezi müdürleri, diplomatik misyon temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Kotorlu çocuk ebeveynleri ile katıldı. Belediye Başkanı Jokić açılışta, Kotor Belediyesi’nin anahtarını sembolik olarak çocuklara emanet etti.

Bu yıl "Ay'a Yolculuk" sloganı ile açılışı yapılan festivalde Türkiye’yi temsil eden Çizgi Kukla Tiyatrosu ise 3 Temmuz 2019 tarihinde Kotor Kültür Merkezi'nde, Grimm Kardeşlerin ünlü masalı "Bremen Mızıkacıları" adlı tiyatro eserini, kendilerine özgü çizgi tekniğiyle (black light) seyircilerin beğenisine sundu.

Bu yıl 109 oyunun sahneleneceği festivalde Norveç, İngiltere, Hollanda, Almanya, İspanya, Macaristan, Hırvatistan, Türkiye, Sırbistan, Karadağ, İsrail, Bosna-Hersek, Ukrayna, Lüksemburg, Avusturya, Rusya, Bulgaristan, İtalya ve İskoçya'dan tiyatro grupları yer alacak.