Doha’da İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Yazıcı-dostu sürüm

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı 12 Mart 2016 tarihinde Doha Yunus Emre Enstitüsünde icra edildi.

Programa T.C Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok ve Büyükelçilik mensuplarının yanı sıra Katar'daki Türk İşadamları ve Akademisyenler teşrif etti.

Büyükelçi Demirok açış konuşmalarında; "Milletimizin zor günlerinde kaleme alınmış, aydınlığa çıkmamızda kılavuz, özgürlüğümüzün sembolü İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yılını kutlamak, istiklal ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anmak için burada bulunuyoruz. Katar'daki kültürel çalışmalarımızı kurumsal bir temele oturtmak için Yunus Emre Enstitüsünün açılışını gerçekleştirdik. Türk dilinin Katar'da öğretilmesi, kültürümüzün ve sanatımızın tanıtılması için Yunus Emre Enstitüsüne çok önemli görevler düşmektedir" dedi.

Doha Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Aykaç "Mehmet Akif ve İstiklal Marşı" konulu konferansında Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, kişiliği ve İstiklal Marşının kabul süreci hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Program ney dinletisi eşliğinde verilen kokteylle sona erdi.