Ercan Kesal ve Tarık Tufan Üsküp’te

Yazıcı-dostu sürüm

Pro-Za Balkan Edebiyat Festivali’nin onur konukları ünlü oyuncu Ercan Kesal ve senarist-yazar Tarık Tufan oldu.

Çukur dizisinde “İdris Koçovalı” rolü ile tanınan oyuncu-yazar ve senarist Ercan Kesal ile Makedoncaya çevrilen son kitabı ile tanınan yazar Tarık Tufan, bu yıl yedincisi düzenlenen edebiyat festival kapsamında Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde sinema ve edebiyat dünyası ile buluştu.

Festival Başkanı Deyan Traykovski’nin açış konuşmaları ile başlayan panel, edebiyat dünyasının önemli isimleri ve birçok sanatseverin katılımıyla gerçekleşti.

Deyan Traykovski ve Aleksandar Prokopiev’in moderatörlüğünde düzenlenen panelin açış konuşmasını Festival Başkanı Deyan Traykovski yaptı.

Yaptığı birçok işin sebebinin "edebiyat" olduğunu söyleyen Kesal, edebiyatın sinema için vazgeçilmez bir alan olduğunu dile getirdi. Şimdiye kadar sekiz kitaba imza attığını ifade eden Kesal, senaryo yazımı ve oyunculuk deneyimini hayranlarıyla paylaştı.

Ödüllü senarist ve yazar Tarık Tufan ise okurlarıyla bir araya geldiği etkinlikte, merak edilenleri cevapladı. Edebî çalışmalarının yanı sıra kültür, sanat ve sinemanın konuşulduğu söyleşinin ardından Tufan, Makedoncaya çevrilen "Beni Onlara Verme" adlı kitabını hayranları için imzaladı.

Program fotoğraf sanatçısı Mustafa Dedeoğlu’nun "İstanbul'dan Anadolu'ya" ismini verdiği fotoğraf sergisi ile son buldu.

19 Mayıs'ta başlayan Pro-Za Balkan Uluslararası Edebiyat Festivali, 21 Mayıs Salı günü sona erdi.