Gürcistan Uluslararası Okçuluk Turnuvası Tamamlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Gürcistan'ın Marneuli kentinde, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından açılan Geleneksel Türk Okçuluğu kursunun ilk mezunları sertifikalarını aldı.

Çoğunlukla Azerbaycan asıllı Gürcistan vatandaşlarının yaşadığı Marneuli'de düzenlenen törene, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Büyükelçilik Eğitim Müşaviri Yüksel Kara, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Tuba Özütok, yerel belediyenin yetkilileri ile kursiyerler katıldı.

Büyükelçi Yazgan, törende yaptığı konuşmada, her bölgenin kendine ait bir gelenek ve kültürü olduğunu, ancak Orta Asya'dan Balkanlara kadar dil, müzik ve spor gibi alanlarda ise ortak yönlerin bulunduğunu söyledi.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN-GÜRCİSTAN ARASINDAKİ KÜLTÜR KÖPRÜLERİ GÜÇLENİYOR

Benzer kültür ve geleneklerin halklar arasındaki ilişkilerin de gittikçe gelişmesini sağladığını kaydeden Yazgan, Türk okçuluğu kursu gibi faaliyetlerle Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye'nin kültür köprülerinin güçlendiğini söyledi.

Türk okçuluğun belirli bir stil ve tekniği olduğunu ifade eden Yazgan, "Bu teknik hızlı, hedefli ve disiplinli olarak sürekli çalışılarak kazanılan bir teknik." dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yüksel ise Türk geleneksel okçuluk kültürünün Gürcistan'da yaşatılmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Ok atma yarışmasının da düzenlendiği etkinlikte daha sona kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Türk Dünyasının Kültürel Mirası Gagavuz Diyarı" projesini "Dede Korkut" ve...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....