“Güzel Bir Dünya İçin Türkiye’de El Ele”

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün, “Türkçe Yaz Okulu” kapsamında misafir ettiği 118 ülkeden 1000 öğrenci, "Güzel Bir Dünya İçin Türkiye'de El Ele" etkinliği çerçevesinde, Türkiye'nin kültür ve sanat başkenti İstanbul'da Boğaz ve Adalar turuna katıldı.

Etkinlik için özel hazırlanan 2 vapurla Boğaz ve Adalar turuna çıkan “Türkçe Yaz Okulu” öğrencilerine, gezi sırasında tarihi mekânlar ile ilgili bilgiler de verildi. İstanbul manzarasını denizden izlemenin ayrıcalığını yaşarken müzikler eşliğinde gönüllerince eğlenen öğrenciler, ressam Şafak Tavkul eşliğinde kumaş tuvale hazırlanan İstanbul silüetini elleriyle renklendirdiler. Program sonunda tamamlanacak olan eser 9 Ağustos Perşembe günü Cemal Reşit Rey Salonu'nda sergilenecek.

Dünya Gençleri Türkçede Birleşiyor

Dünyanın farklı ülkelerinde Türkçeye gönül veren yüzlerce öğrenciyi 2010 yılından bu yana Türkiye’de misafir eden Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl 16 Temmuz-12 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Türkçe Yaz Okulu” kapsamında 118 ülkeden 1000 öğrenciyi ağırlıyor.

Yurt dışında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüleri ve Enstitü ile protokolü bulunan üniversitelerin Türkoloji bölümü öğrencilerinden oluşan katılımcıların yanı sıra bu yıl, Türkiye’yi ve Türkçeyi yakından tanımak isteyen pek çok öğrencinin de yer aldığı program, farklı coğrafyaların gençlerini Türkiye’de buluşturuyor.

Türkiye’yi ve Türk dilini yaşayarak öğrenme fırsatı tanıyan programda öğrenciler, ülkemizin farklı illerinde bulundukları bölgenin tarihî, coğrafi ve kültürel birikimlerini yakından tanıma şansına sahip olurken, gittikleri illerin gözde üniversitelerinde Türkçelerini geliştiriyorlar.

Dünya toplumlarının birbirlerini tanımalarına da olanak sağlayan programda gençler, Türk kültürüne dair biriktirdikleri eşsiz hatıralarla birer gönüllü Türkiye elçisi olarak ülkelerine dönüyor. 

Türkoloji Öğrencileri Başkentte Buluştu

Geleceğin Türkolog adaylarının da konuk edildiği yaz okulunda bu yıl, Hacettepe Üniversitesi TÖMER iş birliği ile 33 ülkeden 150 öğrenci “Türkoloji Yaz Okulu” kapsamında ağırlanıyor.

Dünyanın 46 ülkesinde bulunan 95 üniversite ile Enstitü arasında imzalanan “Türkoloji İş Birliği Protokolü” kapsamında, bölümlerini başarıyla okuyan ve daha önce Türkiye’yi görmemiş olan öğrenciler yaz okulunda misafir ediyor.

Bir ay süreyle Türkiye’de konuk edilen öğrenciler, Türkçe seviyelerini ilerletirken düzenlenen sosyal, kültürel ve turistik gezi programlarıyla Türk kültürünü, tarihini ve sosyal yaşamını yerinde keşfedip öğrenme şansına sahip oluyorlar.

Geleceğin Sinemacıları da Yaz Okulunda

Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl 9.su düzenlenen yaz okulu kapsamında bir ilke imza atarak İstanbul Şehir Üniversitesi iş birliği ile "Türk Sineması Yaz Okulu" programını hayata geçirdi.

30 Temmuz - 12 Ağustos 2018 tarihlerini kapsayan programda 19 ülkeden lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrenciler ile birlikte sinema sektörü çalışanlarının da yer aldığı 24 kişi misafir ediliyor. Sinema tarihinin önemli isimleri ve akademisyenlerinden zengin içerikli bir eğitim alma fırsatı bulan katılımcılar saha gezileri, yönetmenler ile buluşma ve şehir gezileri gibi birçok etkinlik sayesinde Türkiye’yi ve Türk sinemasını yerinde tanıyorlar.