İki Dil Tek Masal

Yazıcı-dostu sürüm

Berlin Yunus Emre Enstitüsü, Türk ve Alman masallarını her iki dilde bütün dijital platformlarda dinleyicilere sundu.  

Berlin Yunus Emre Enstitüsü, salgın döneminde ağırlık verdiği dijital ekinliklerine bir yenisini daha ekledi. Türk ve Alman masalları hem Türkçe hem de Almanca olarak bütün dijital platformlarda dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Bütün masallar Türkçe ve Almanca olarak anlatılacak. Millî Eğitim Bakanlığının yurt dışında görevlendirdiği öğretmenlerden olan Gönül Tiftik, masalları Türkçe okuyor. Masal anlatıcılığı eğitimi aldıktan sonra öğretmenlik yaparken öğrencilerine Türk masallarını anlatmaya başlayan Tiftik, Türk  masallarını  sadece Türk öğrencilerin değil okuldaki bütün öğrencilerin dinlediğini aktardı.

Masalları Almanca okuyan masal anlatıcısı Silvia Freud, “Türk masallarını çok seviyorum, onları anlatmayı da çok seviyorum." dedi.

5 TÜRK 5 ALMAN MASALI OKUNACAK

Toplamda 10 masaldan oluşan liste içerisindeki Türk masalları arasında Keloğlan’dan Görünmez Adam, Deli Dumrul ve Dede Korkut’tan Kantur Ali yer alırken Almanca masallar listesinde Grimm kardeşlerden Yırtık Pabuçlar ile Altın Kaz, Admetus Efsanesi ve Tek Gözlü Dev yer alıyor.

Toplamda 10 masaldan oluşan liste içerisindeki Türk masalları arasında Keloğlan’dan Görünmez Adam, Deli Dumrul ve Dede Korkut’tan Kantur Ali yer alırken Almanca masallar listesinde Grimm kardeşlerden Yırtık Pabuçlar ile Altın Kaz, Admetus Efsanesi ve Tek Gözlü Dev sıralanıyor.

Masallar milyonlarca abonesi olan Apple Podcast, Spotify, Amazon Podcast ve Google Podcast gibi uluslararası dijital platformlarda erişime sunulacak. Her ay bir masal yayınlanacak.

 

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü ve Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan Lacivert Dergi iş birliğinde dünyanın farklı...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Toronto Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası kapsamında “Mehmet Akif, Şiir, Hafıza ve...

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün girişimleriyle ve destekleriyle, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi (AMİA) bünyesinde “...