Johannesburg’daki Bir Okulun Bahçesine Meyve Fidanları Dikildi

Yazıcı-dostu sürüm

Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg şehrinde bir okulun bahçesinde fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.

Johannesburg’un Lenasia semtinde bulunan Greyville İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinlikte, okulun bahçesine 15 meyve fidanı dikildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılının hatırasını yaşatacak okulun yöneticilerinden Afeera Khan, okullarının çok düşük gelirli bir bölgede yer aldığına dikkati çekerek “Düşük yaşam standartlarına sahip evlerden ve kaçak yerleşim yerlerinden gelen çok sayıda öğrencimiz var.” diye konuştu.

Khan, fidan dikme etkinliği için Johannesburg Yunus Emre Enstitüsüne ve Türkiye’nin Pretorya Büyükelçiliğine teşekkürlerini sundu.

Türkiye’nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle Ağaç Dikme Haftası kapsamında Greyville İlköğretim Okulu’nda fidan dikme işlemi gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Büyükelçi Kandaş, binden fazla öğrencinin eğitim aldığı okulda, öğretmen, öğrenci ve velilere Türkiye’yi tanıtan bir konuşma yaptıklarını aktardı.

Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdülaziz Yiğit, Cumhuriyet’in 100. yılının anısını yaşatacak hatıra bahçesine 15 meyve fidanı diktiklerini belirterek “Bu ağaçlardaki meyvelerin tadına bakan Güney Afrikalı öğrenciler bizleri hatırlayacaklardır.” ifadesini kullandı.

Etkinlikte, öğrenciler tarafından Türkiye ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ulusal marşlarının seslendirilmesinin ardından sahne performansları sergilendi.

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Türk Dünyasının Kültürel Mirası Gagavuz Diyarı" projesini "Dede Korkut" ve...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....