Kadir Çöpdemir, Macaristan’da

Yazıcı-dostu sürüm

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Film Haftası’nın onur konuğu Türk dizi oyuncusu, TV yapımcısı ve programcısı Kadir Çöpdemir oldu.

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sugár Mozi Sinema Salonu iş birliğiyle düzenlenen Türk Filmleri Haftası kapsamında, 23 Kasım 2019 tarihinde “Kuklalı Köşk: Hırsız Var” çizgi filminin başrol oyuncusu Kadir Çöpdemir izleyicilerle buluştu.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Mustafa Özçelik’in yaptığı Türkiye'deki ilkler arasında yer alan çocuk ve aile komedisi türündeki filmin gösterimi sonrası izleyiciyle buluşan Kadir Çöpdemir, sinema ve oyunculuk ile ilgili merak edilen soruları cevapladı. Macaristan’da Türk filmlerine gösterilen ilginin bir oyuncu olarak kendisini mutlu ettiğini belirten Çöpdemir, “Yeni projelerle Macar sinemaseverlerin karşısına çıkmak istiyorum. Çocuk filmlerin sadece alt yazılı değil okuma yazma henüz öğrenmemiş çocuklar için eş zamanlı tercüme ile profesyonel şekilde hazırlanmış olması etkileyici idi. Macar çocukların çoğunlukta olması, sesli şekilde gülmeleri ve tepki göstermelerinden son derece mutlu oldum. Türk-Macar ortak yapımı filmlerin iki kardeş ülke tarafından beraber çekilmesi aynı kültürden beslenen toplumlar için çok önemlidir. Sanatta birbirimizi tanımak aslında geleceği inşa etmektir.” şeklinde konuştu.

Tarihî, dram, aksiyon, romantik ve komedi olmak üzere farklı türlerdeki filmlerin Macar sinemaseverlerle buluşacağı etkinlik 27 Kasım’da sona eriyor.