Kazakistan’da Türk Dizileri ve Türkçe Kurslarına Rekor Talep

Yazıcı-dostu sürüm

Türk sinemasına ve dizilerine yurt dışında gösterilen yoğun talep çerçevesinde Türkçe ve Türk kültürü dünya izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.  

Kazakistanlılar tarafından Türk dizilerini Türkçe izleyebilmek, Türkiye’de eğitim almak ve iyi bir kariyer sahibi olmak amacıyla Türkçe kurslarına yoğun rağbet gösteriliyor. 

Yunus Emre Enstitüsünün 196 ülkede düzenlediği çevrim içi Türkçe kurslarına yoğun ilgi gösteren ülkeler arasında Kazakistan ilk sıralarda yer aldı. 

Kazakistan genelinde 2010 yılından itibaren faaliyetlerini yürüten ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendiren Astana Yunus Emre Enstitüsünün çevrim içi Türkçe kurslarına her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce Kazakistanlı başvuru yaptı. 

10 bin Kazakistanlı kursiyerin katılacağı çevrim içi Türkçe kursları büyük bir ilgiyle devam ediyor. 

TÜRK DİZİLERİ TÜRKÇEYE VE TÜRK KÜLTÜRÜNE İLGİYİ ARTIRIYOR 

Türk dizilerinde işlenen aile ortamı, güçlü aile bağları, kültürel unsurlar ve mekânlar gibi Türk kültürünün ögeleri dünyanın farklı coğrafyalarına aktarılarak Türkçeye olan ilginin artmasına katkı sağlıyor. 

Derslere katılım ve başarı durumlarına göre seçilecek Kazakistanlı kursiyerler arasından yapılacak çekiliş ile 10 kişi İstanbul’a gidiş-dönüş uçak bileti kazanacak. 

Astana Yunus Emre Enstitüsünün çevrim içi Türkçe kurslarına geçen yıl 8 bin Kazakistanlı başvuru yapmış olup Enstitünün düzenlediği kurslar aracılığıyla kuzeyde Yunus Emre’nin, güneyde ise Hoca Ahmet Yesevi’nin izlerinin bulunduğu Kazakistan genelinde her yere ulaşıldı. 

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...