Yunus Emre Enstitüsü, Nijerya'da Sertifika Töreni ve Öğretim Yılı Açılış Programı Düzenledi

Yazıcı-dostu sürüm

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat 2024 tarihinde Türkçe eğitiminde başarılı olan öğrenciler için sertifika töreni ve 2024 öğretim yılı açılış programı düzenlendi.

Sertifika törenine Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, YEE Abuja Koordinatörü Musa Erbaş, YEE kursiyerleri, Türk vatandaşları ve Türkiye mezunu Nijeryalılar katıldı.

Programın açılışında konuşan Erbaş, YEE olarak Türkçe dilini ve kültürünü tanıtmak, Türkiye ile Nijerya arasında kültürel köprüler kurmak amacıyla faaliyetlere devam ettiklerini dile getirdi.

Erbaş, "Bugün sadece bir sertifika töreni ve öğretim yılı açılış programı yapmıyoruz. Yunus Emre, hoşgörüsü ve insan sevgisiyle tanınan büyük bir şairdir. Onun felsefesinden ilham alarak, biz de hoşgörü ve sevgiyle, farklı kültürleri bir araya getirerek dostluk köprüleri kurmayı amaçlıyoruz. Sizlerin destekleriyle, Türk kültürünü Nijerya'da daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

İstiklal Marşı’nın 10 Kıtasını Birden Ezberledi

Açış konuşmasının ardından başlayan sertifika törenine A1 Kurunu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını Türkiye Cumhuriyeti Nijerya Büyükelçisi Hidayet Bayraktar takdim etti. Çocuk kulübü kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere de sertifikalarını Füsun Bayraktar verdi. Son olarak Abuja’da ilk kez düzenlenen Türkçe Yeterlik Sınavı’nda (TYS) başarı elde eden adaylara başarı belgeleri Musa Erbaş tarafından verildi. Özellikle Türkçe çocuk kulübü öğrencilerinden İbrahim Usman’ın İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezberden okuması tüm katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Programın akabinde katılımcılara Türk mutfağından ikramlar sunuldu. Sertifika töreninde bütün öğrencilerin sertifika almasıyla beraber toplu hatıra fotoğrafları çekilerek program son buldu.

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı yerlerinde bulunan 80’den fazla temsilciliğinde farklı yaş ve meslek gruplarına...