Kazakistan’da Türkçeye Yoğun İlgi

Yazıcı-dostu sürüm

Salgın sonrası dönemde Türkçe öğretim etkinlikleri ve kültürel faaliyetlerine dijital ortamda devam eden Yunus Emre Enstitüsünün dijital Türkçe kursları Kazakistan'da yoğun ilgi görüyor. Kazakistan genelinde 8 bin öğrenci, Enstitünün açtığı dijital Türkçe kurslarına başvuruda bulundu.

Yunus Emre Enstitüsü, 2009 yılından itibaren farklı coğrafyalarda bulunan merkezleri aracılığıyla Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki kültürel etkileşimleri artırarak dostluğu pekiştiriyor. Kültürel diplomasi alanında özgün adımlarla ilerleyen Enstitü, dünyada salgın döneminin başlamasının hemen ardından düzenlediği dijital etkinliklerle Türkçe öğretiminde ve kültür-sanat faaliyetlerinde hız kesmedi. Enstitü sınırları ve mesafeleri ortadan kaldıran birçok projeye imza attı.

KAZAKİSTAN’DAN 8 BİN BAŞVURU

Kazakistan’ın başkenti Nur-Sultan'da merkezi bulunan ve burada Türkçe öğretimi faaliyetlerine devam eden Enstitü, ülkenin diğer şehirlerinde yaşayan, Türkçeye ve Türk kültürüne ilgi duyanlar için yeni bir imkân sundu. Bu kapsamda, Kazakistan genelinde Türkçe kursları için ilan verilmesinin ardından 8 bin öğrenci dijital ortamda alanında uzman eğitimciler ile Türkçe kurslarına başladı. Kurslara, devletin üst düzey bürokratları, sanatçılar, basın mensupları ve üniversite öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.

BAŞARILI 30 ÖĞRENCİYE HEDİYELER

Türk Dünyasının ortak kültür ve değerlerinin de ele alınacağı, haftanın 3 günü toplam 9 saat yapılacak olan kursların 2 ay sürmesi planlandı. Ayrıca kurs sonunda sınavda başarılı olan 30 Kazakistanlı öğrenciye Türkiye’ye gidiş/dönüş uçak bileti hediye edilecek. Bu sayede öğrenciler, Türkçeyi ve Türkiye’yi yerinde öğrenme fırsatını elde edecekler.

DİJİTAL EĞİTİM FAALİYETLERİNE ÖZEL MATERYALLER

Salgın döneminde Türkçe öğretiminde; yurt dışında bulunan merkezlerin fiziki ortamlarında verilen kurslar alanında uzman eğitimciler ile dijital ortama taşındı. Öğrencilerin, dijital ortamda Türkçe öğrenme süreçleri boyunca 4 temel dil becerisini geliştirmeye yönelik zengin materyaller hazırlandı. Enstitünün basılı materyalleri dijital ortama aktarıldı. Bununla birlikte A1, A2, B1 ve B2 seviyelerinde yeni video içerikleri üretildi ve Enstitünün Youtube sayfasında yayınlandı. Bu çalışmalara ek olarak Enstitünün learnturkish.com adresli internet sitesi ile kültür merkezlerinin olmadığı coğrafyalarda Türkçe öğrenmek isteyen on binlerce kişiye Türkçenin, Türk kültürünün ve Türkiye’nin kapısı açıldı.

 

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...