Kosova’da Dijital Gazetecilik Atölyesi Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Priştine Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğinde Kosova’nın başkenti Priştine’de “Dijital Gazetecilik Atölyesi” düzenlendi.

Hasan Priştina Üniversitesinde, “Gençler için Gazetecilik Projesi” kapsamında gerçekleştirilen atölyede katılımcılar, hikâye anlatıcılığı, montaj ve saha yapımcılığı konularında dersler aldı.

Proje Koordinatörü Alpay Arı, yaptığı açıklamada proje çerçevesinde çeşitli ülkelerde 3 binden fazla öğrenciye ulaştıklarını söyledi.

Projeyi dünyanın dört bir yanına taşımayı çalıştıklarını belirten Arı, “Bu proje, dünyanın pek çok yerinde rağbet görüyor. Umarım bu projeyi uzun bir süre devam ettirerek gençlerimize, dünyaya insanlık açısından bir fayda sağlamış oluruz. TRT, bu taşın altına elini koyarak insani meseleleri önemsediğini bir kez daha kanıtlamış olur.” ifadelerini kullandı.

Kosova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Yılmaz ise Enstitünün Türkçe öğretimi faaliyetleri ve kültür-sanat etkinliklerinin yanı sıra kurumsal kapasiteyi artırmaya yönelik faaliyetler de düzenlediklerini vurguladı.

Eğitimler TRT bünyesinde görevli ve bölge ülkelerini tanıyan gazeteciler tarafından verildi.

Türk Hava Yolları (THY) ve Hasan Priştina Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenen eğitim üç gün boyunca devam etti.

Eğitimin sonunda Kosova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Yılmaz ve Proje Koordinatörü Alpay Arı tarafından katılımcılara belgeleri takdim edildi.

 

 

Diğer Etkinlikler

Meksika'nın başkenti Mexico City'de Yunus Emre Enstitüsü (YEE) koordinesinde "Türkiye-Meksika Medya...

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk ve Sırp gazetecilerin bir...

Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında dünyanın dört bir yanında Türkçeye gösterilen yoğun...

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te “Ceditler: Millî Kimlik, Bağımsızlık ve Devletçilik Fikirleri” başlıklı uluslararası...