Kuveyt’te Türk Kültürü Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Kuveyt’te düzenlenen “Türk Köyü” adlı etkinlikte Türk kültürü farklı perspektifleriyle tanıtıldı.

Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Kuveyt Büyükelçiliğinin himayelerinde, Muruj Bölgesi’nde gerçekleştirilen Türk Köyü etkinliğine katıldı.

Türk Köyü’nde halk oyunları ve mehter takımının yanı sıra okçuluk, at binme ve kılıç oyunları gibi ata sporu gösterileri yapıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından getirilen el yapımı eserlerin sunulduğu etkinlikte konuklar, yöresel ürünler ve Türk mutfağından lezzetlere büyük ilgi gösterdi.

Türkiye’den 80 firma ve kurumun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, ziyaretçilere Türk kültür şöleni sunuldu.

Etkinlik alanında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçiliğinin tanıtım stantları yer aldı.

Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ve Kuveyt’in büyük İslam medeniyetinin bir parçası olduğunu vurgulayarak bu gibi etkinliklerle iki ülke arasındaki kültürel etkileşimi artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Büyükelçi Sönmez, Türkiye ve Kuveyt arasındaki ortak değerler ve kültürel yakınlığın iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin de en önemli itici gücü olduğunu ifade etti.

Etkinliğin açılışına, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Kuveyt’in Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sadık el-Marafi, Ulusal Kültür, Sanat ve Edebiyat Konseyi Genel Sekreteri (NCCAL) Dr. Muhammed el-Cessar ile Avcılık ve Binicilik Kulübü Genel Sekreteri Şeyh Sabah Fahd el-Nassar As-Sabah’ın yanı sıra Kuveyt’teki yabancı misyon şefleri, diplomatlar ve Türk vatandaşları katıldı.

Türk Köyü etkinliği, 9 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Türk Dünyasının Kültürel Mirası Gagavuz Diyarı" projesini "Dede Korkut" ve...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....