Moskova’da “Türkiye’den Manzaralar” Resim Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Rusya’nın başkenti Moskova’da “Türkiye’den Manzaralar” temalı resim sergisi açıldı.

Moskova Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergide “Art Vue-Moskova” sanatçılar grubuna ait Türkiye’nin sahip olduğu çeşitli güzellikleri yansıtan 30 resim, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergiye, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve eşi Betül Bilgiç, Yunus Emre Enstitüsü Denetim Kurulu Üyesi Ali Özgündüz, Moskova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Ülker, Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) Temsilcisi Nurullah Bakır, Art Vue-Moskova Sanatçılar Grubu Başkanı Marina Dyagteryova, Türk ve Rus sanatseverler katıldı.

“Değerli Rus ressamlar, bu çalışmalarla ülkelerimiz arasındaki dostluk köprülerini daha da güçlendiriyorlar”

Serginin açılışında konuşma yapan Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Moskova’da iki ay önce Türkiye ile ilgili ilk resim sergisinin düzenlendiğini anımsatarak “Değerli Rus ressamlar, bu çalışmalarla ülkelerimiz arasındaki dostluk köprülerini daha da güçlendiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Bugün gerçekleştirilen etkinlik, Rus ressamlarının Türkiye’nin doğal güzelliklerine ve tarihî mekânlarına olan bakış açılarını yansıtmaktadır”

Yunus Emre Enstitüsü Denetim Kurulu Üyesi Özgündüz ise “Bu sergi, Türkiye’nin güzelliklerini ve zengin kültürünü yansıtmak için bir fırsat sunuyor. Rusya ve Türkiye arasındaki tarihî bağlar, sanat ve kültür alanında da kendini göstermektedir. Bugün gerçekleştirilen etkinlik, Rus ressamlarının Türkiye’nin doğal güzelliklerine ve tarihî mekânlarına olan bakış açılarını yansıtmaktadır.” şeklinde konuştu.

“Bu sergi, Türkiye’nin eşsiz doğal güzellikleri ve tarihî zenginliklerini Rus ressamların dokunuşuyla yeniden keşfetmemizi sağlıyor”

Moskova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Ülker, serginin önemine işaret ederek “Bu sergi, Türkiye’nin eşsiz doğal güzellikleri ve tarihî zenginliklerini Rus ressamların dokunuşuyla yeniden keşfetmemizi sağlıyor. Ressamların işlediği manzaralar, Türkiye’nin benzersiz coğrafi zenginliğini ve tarihî mirasını yansıtıyor.” dedi.

Koordinatör Ülker, “Rus ressamların gözünden Türkiye’nin muhteşem manzaralarını görmek, kültürler arası bir köprü oluşturmanın yanı sıra sanatın evrensel diliyle ifade edilen ortak bir sevgi ve hayranlık noktası bulmamızı da sağlıyor. Bu sergi, aynı zamanda Türkiye’nin doğal güzellikleri ve tarihî mekânlarının uluslararası sanat sahnesindeki yerini güçlendirmekte ve geniş bir izleyici kitlesiyle buluşmasına da katkıda bulunuyor.” diye konuştu.

Programın sonunda Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) Temsilcisi Nurullah Bakır ve Art Vue-Moskova Sanatçılar Grubu Başkanı Marina Dyagteryova tarafından Rus ressamlara sertifikaları takdim edildi.

Türkiye’den Manzaralar Sergisi, 10 Şubat 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

Diğer Etkinlikler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri (EUNIC) tarafından düzenlenen EUNIC Müzik...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...