Paris’te "Avrupa Yüzleri Sergisi" Ziyarete Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri (EUNIC) grubunun Paris'teki merkezine dahil Avrupa kültür enstitüleri tarafından her yıl 9 Mayıs tarihinde kutlanan Avrupa Günü vesilesiyle 2019 yılından bu yana düzenlemekte olan "Avrupa Yüzleri" sergisi, Fransa’nın başkenti Paris’te açıldı. Sergiye daha önce EUNIC ile birçok proje gerçekleştiren Yunus Emre Enstitüsünün Paris'teki merkezi de katıldı. 2019’dan bu yana Paris’in çeşitli alanlarında yer alan ve bu yıl Seine Nehri kıyılarının ev sahipliği yaptığı sergi, 15 kültür enstitüsünün katılımıyla hazırlandı. 2020'den beri alanında uzman ve Circulations Festivali'nin organizatörü Fetart Sanat Kolektifi ile birlikte çalışan EUNIC Paris'in düzenlediği Avrupa Yüzleri sergisi sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. 

 

Avrupa’nın güncel “yüzünü” yansıtmayı hedefleyen karma fotoğraf sergisi,  Avrupa'nın farklı ülkelerinden sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Sergide, Avrupa'nın kaderini sorgulayan genç Avrupa'ya odaklanılıyor. 

 

"GÜNEŞİN GÖLGESİ" ALTINDA PROJESİ DE SERGİ DE

 

7 Mayıs 2022 tarihindeki sergi açılışına Paris Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Arnaud Ngatcha’nın yanı sıra kültür enstitüleri müdürleri, eserleri sergilenen sanatçılar ve yerel kurumlardan temsilcileri katıldı.

 

Paris Yunus Emre Enstitüsü aracılığı ile Türkiye’yi temsilen katılan akademisyen ve belgesel fotoğrafçısı Dr. Nadir Buçan’ın resimleri yoğun ilgi gördü.  Açılışta konuşma yaparak beğeni toplayan eserlerini tanıtan Nadir Buçan, “Güneşin Gölgesi Altında” isimli projesinde yer alan fotoğrafların 2011 yılından bugüne dek insan ve doğa eksen alınarak Van ve çevresinde yapılan çekimlere ait olduğunu belirterek çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

 

Nadir Buçan ve katılımcı diğer ülke sanatçılarının eserlerinden oluşan sergi, 29 Mayıs 2022 tarihine kadar Paris’te "1 Quai des Célestins" adresinde ziyarete açık kalacak.

Diğer Etkinlikler

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Çin'in başkenti Pekin'deki Yunus Emre Enstitüsünde Çinli çocukların katıldığı yaratıcı resim atölyesi...

Türk ve Çinli sanatçılar, Çin'in başkenti Pekin'de iki ülkenin kültürel motiflerini buluşturan eserlerin yer aldığı...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...