Prof. Dr. Şeref Ateş: Yunus Emre Enstitüsünün, kültürel diplomasi alanındaki 10 yıllık tecrübesi uzman eğitimciler tarafından aktarılacak.

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, A Para televizyon kanalında Ankara Haber Müdürü Murat Ovucu’nun canlı yayın konuğu oldu.

Prof. Dr. Şeref Ateş, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Kültürel Diplomasi Akademisi kapsamında hayata geçirilen “Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı” hakkında bilgiler verdi.

Enstitünün kültürel diplomasi alanındaki akademik birikimini ve uygulamadaki tecrübelerini paylaşarak, Türkiye'nin kültürel diplomasi potansiyelini geliştirmek ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu kültür diplomatlarını yetiştirmek amacıyla eğitim programının hazırlandığını aktaran Şeref Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı’nın 5 temel modülü olacak. Bunlar; diplomasi, uluslararası ilişkiler, kültür, proje yönetimi ve en önemlisi bu topraklarda gelişen medeniyetlerin bize getirdiği temel değerler. Türkiye’nin önde gelen uzmanları, akademisyenleri ve çok kıymetli hocaların ders vereceği eğitim programı ile Yunus Emre Enstitüsü’nün 10 yıllık tecrübesi uygulamalı olarak aktarılacak. Seminer, söyleşi, panel, atölye ve eğitim odaklı farklı etkinliklerle zenginleştirilmiş programda katılımcıların yeterlikleri geliştirilecek. Kendi kültürünü, değerlerini ve köklerini bilen, aynı zamanda bunları günümüze yansıtabilecek ve yeni projeler ortaya koyabilecek kişiler yetiştirilecek. Programı başarıyla tamamlayanlara Kültür Diplomasisi sertifikası verilecek ve bundan sonraki süreçte Enstitümüzde görev almak isteyenlerden bu belge talep edilecek.”

Kültür diplomasisinde temel unsurun insan olduğuna dikkat çeken Ateş, görevlendirildikleri ülkelerde güven kazanan temsilcilerin Türkiye algısı ve imajını olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Türkiye’de bilime, kültüre ve sanata yapılan yatırımların dünyada yeterince bilinmediğine değinen Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, “Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı” ile farkındalık oluşturalacağını kaydetti.