Romanya’nın Eski Başbakanı Ponta’nın Türkçe Öğrenme Serüveni

Yazıcı-dostu sürüm

Romanya’nın başkenti Bükreş’te Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği Türkçe öğretim faaliyetleri Romanyalı diplomatlar tarafından da rağbet görüyor. Ülkenin eski başbakanı Victor Ponta da  Bükreş Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe dersleri alıyor.

Türkçe olarak kendini oldukça iyi ifade edebilen Ponta verdiği mülakatta, daha önce hergün 10 dakika Türkçe çalıştığını ancak daha fazla çalışmaya ihtiyacı olduğundan Bükreş Yunus Emre Enstitüsüne gelerek Türkçe dersi aldığını anlattı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TAKDİRİNİ KAZANDI

Ponta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen bir Türkçe diyalogdan da bahsetti. Ponta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sayın Cumhurbaşkanı, iyi akşamlar, çok mutluyum şimdi. Çünkü Türkçe konuşuyorum” dediğini aktardı. Ponta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kendisinin Türkçe öğrenmesini büyük bir memnuniyetle karşıladığını söyledi. 

Ponta, ocak ayında Yunus Emre Enstitütüsü ve RTÜK iş birliğinde Bükreş’te yapılan “Dijital Çağ’da Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı”na katılmıştı. Ponta, çalıştayda Türkçe yaptığı konuşmadan da bahsetti. Bu zamana kadar öğrendiği Avrupa dillerini oldukça kolay bulduğunu belirten Ponta, "İngilizce, Fransızca, İtalyanca kolay. Ama ilk defa Türkçe konuşmaya çalıştığımda oldukça zor geldi. Çok heyecanladım." dedi.

Türkiye’yi çok sevdiğini söyleyen Ponta, yaptığı seyahatlerden edindiği bazı izlenimleri ise şöyle aktardı: “İstanbul dünyanın en güzel şehri. Nemrut Dağı’nı ifade etmek için güzel kelimesi yeterli değil; muhteşem ve harika bir yer. Şanlıurfa’yı çok sevdim. Rumenler için İstanbul, Antalya, Bodrum güzel ve turistik. Benim için tarih daha önemli.” 

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...