Tarık Zagorčıć’in “Oluşum” Sergisi Mostar Yunus Emre Enstitüsünde

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsü, Mostar Yaz Festivali kapsamında gerçekleştirilen Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür (KAYMEK) ebru kursiyerlerinden Tarik Zagorčić’in “Oluşum” adlı ebru sergisinin açılışına ev sahipliği yaptı.

4 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilen programa Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir,  Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Mostar Yaz Festivali Komitesi Başkanı Senad Suljiç, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve beraberindeki belediye meclis üyeleri ile yerel gazetecilerden oluşan 40 kişilik heyetin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Türk sanatını KAYMEK ile Mostarlılara ulaştırdıklarına vurgu yaptığı konuşmasında söz konusu iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise iki yıldır devam eden iş birliği neticesinde 1000 civarında kursiyerin 16 farklı branşta eğitim aldıklarını ve bugüne kadar yaklaşık 10 sergi düzenlediklerini ifade etti.

1 yıl boyunca Mostar’da ebru çalışmaları yapan ve temmuz ayında Kayseri’deki 1 aylık ebru eğitimi tamamlayan Tarik Zagorčić, desteklerinden ötürü Yunus Emre Enstitüsüne, Kayseri Büyükşehir Belediyesine, bugüne kadar yetişmesinde her daim destek olan KAYMEK Müdiresi Mürşide Gonca Aslan’a ve KAYMEK Mostar Temsilcisi Billur Dilber’e teşekkürlerini iletti.