Tiflis’te “Minyatürlerle Yunus Emre” Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Gürcistan Millî Müzesine bağlı Tiflis Tarih Müzesinde, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan “Minyatürlerle Yunus Emre” sergisi açıldı. T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilen 2021 yılının, Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması sebebiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınması münasebetiyle gerçekleştirilen sergide, Yunus Emre’nin şiirlerinden esinlenerek tasvir edilen 25 adet minyatür sergilendi.

Serginin açılışına T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Brezilya’nın Tiflis Büyükelçisi Oswaldo Biato Junior, Almanya’nın Tiflis Büyükelçisi Hubert Knirsh, Kazakistan Tiflis Büyükelçiliği İkinci Kâtibi Yerlan Bergenev, TİKA Tiflis Program Koordinatörü Tuba Özütok, Gürcistan Ulusal Müzesi Genel Müdürü Davit Lortkipanidze, Gürcistan'daki Türk kurumların temsilcileri, Türkologlar, çevirmenler, Türk ve Gürcü sanatseverler katıldı.

“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ DAHA DA GÜÇLENECEK”

T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan serginin açılışı münasebetiyle yaptığı konuşmada Yunus Emre’nin Türk edebiyatındaki rolünden ve öneminden bahsetti.

Büyükelçi Yazgan, serginin, iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri daha da güçlendireceğini belirterek etkinliğe katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Davit Lortkpanidze, benzer kültürel etkinlikler sayesinde Türkiye ile Gürcistan arasındaki iş birliğinin ve ilişkilerin pekiştirildiğini belirtti.

Sergi 10 Aralık 2021 tarihine kadar açık kaldı.

Diğer Etkinlikler

Batum’un kalbinde, Türk ve Gürcü sanatçıların elinden çıkan eşsiz eserlerin sergilendiği bir etkinlik düzenlendi. Türk...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...