Türk Kızılayı Şehit Serhat Önder Sosyal Hizmetler Merkezinde Sertifika Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Türk Kızılayı Şehit Serhat Önder Sosyal Hizmet Merkezi Türkçe Kursu Katılımcıları Sertifikalarını Aldı.

Yunus Emre Enstitüsü ve Türk Kızılayı iş birliğiyle Şehit Serhat Önder Sosyal Hizmet Merkezinde düzenlenen Türkçe kurslarının ilk sertifika töreni gerçekleştirildi. Nisan ayından bu yana Türkçe kurslarına devam ederek A1 düzeyini başarıyla tamamlayan katılımcılar 29 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Kurslarını başarıyla tamamlayan katılımcılar için Keçiören Estergon Kalesinde düzenlenen törene Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Türk Kızılayı Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Törende Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ve Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu birer konuşma yaparak katılımcıları tebrik ettiler.

Ardından, aralarında Suriye, Irak ve Yemen uyrukluların da bulunduğu 92 kursiyere sertifikaları verildi. Program, hatıra fotoğrafları çekimiyle sona erdi.

Türk Kızılayı Ankara Şubesine bağlı olarak çalışmalarını yürüten Şehit Serhat Önder Sosyal Hizmet Merkezinde, Türkçe kurslarının yanı sıra kuaförlük, cilt bakımı, biçki dikiş gibi alanlarda düzenlenen meslek edindirme kurslarından çok sayıda Türk ve yabancı uyruklu kadın yararlanıyor.