Türkçe Bayramı’na Geri Sayım Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Türkçe Yaz Okulu 2015, Türkçe öğrenmek için 38 ülkeden gelen yaklaşık 500 katılımcıyı Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde ağırlamaya devam ediyor. Türkçe Yaz Okulu 2015, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek “1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı” etkinliğiyle son bulacak.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı, “1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı” 22 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’te, İstanbul Ataşehir'de bulunan Ülker Sports Arena'da kutlanacak. Programa yurt içinden ve yurt dışından yoğun katılım bekleniyor.

Etkinlik Türk Hava Yolları ve Vakıfbank’ın ana sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turkcell, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, TRT, Ziraat Bankası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜRKSOY, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleriyle düzenleniyor.

Öğrencilerin sadece Türkçe öğrenmelerini değil, Türkiye'yi ve Türk kültürünü de tanımalarını amaçlayan Türkçe Yaz Okulu 2015, iki ayrı başlık ve içerikten oluşuyor. Bunlardan ilki Yunus Emre Enstitüsü Uluslararası Türkoloji Yaz Okulu; 13 Temmuz 2015 Pazartesi günü İstanbul’da, İstanbul Üniversitesi DİLMER, akademisyenler ve kültür-sanat alanında kanaat önderleriyle yapılan işbirliğiyle başladı.

İkincisi olan Türkçe Yaz Okulu ise, Türkçe derslerine ek olarak kültür, sanat ve tanıtma temalı ders ve konularıda içerecek şekilde 27 Temmuz 2015 Pazartesi günü Ankara Üniversitesi (Samsun ve Bursa), Pamukkale Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitelerine bağlı Türkçe Öğretim ve Uygulama Merkezleri ile işbirliği içinde adı geçen illerde başladı. Son 4 günü İstanbul programı ile tamamlanacak bu faaliyetler vasıtasıyla katılımcıların hem Türkçe seviyelerini ilerletmesi hem de Türk kültürünü, sanatını ve medeniyet değerlerini yakından tanıması amaçlanıyor.

Muhtelif şehirlerde bulunan bütün öğrenciler 18 Ağustos Salı günü İstanbul’da bir araya gelerek İstanbul’un tarihî ve kültürel yerlerini görme imkânı bulacaklar. Program, 22 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek olan “1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı” ile son bulacak. 

Türkçe Bayramı 22 Ağustos Cumartesi günü TRT televizyonundan canlı olarak yayınlanacak.