Türkiye’nin Kültür Kapıları Dünyaya Açılmaya Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, 2009 yılında Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım” şiarıyla çıktığı yolda, 13 yıl boyunca Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Amerika’ya birçok coğrafyada milyonlarca kişiye Türkçeyi ve Türk kültürünü tanıtan büyük ölçekli projelere imza atarak 2022 yılını geride bıraktı.

Enstitü, Türkiye ile bağ kuran ve Türkiye’ye dost insan sayısını artırma vizyonu çerçevesinde 60’ın üzerinde ülkede 80’den fazla yurt dışı temsilciliği ile faaliyetlerini yürütüyor.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDE

Enstitü, 2022 yılında dünyanın farklı noktalarında Uganda, Endonezya ve Kamboçya başta olmak üzere açtığı birçok yurt dışı temsilciği aracılığıyla uluslararası faaliyet ağını genişleterek Yunus’un sevgi ve barış dili Türkçe ile Türk kültürünün zengin kültürel unsurlarını muhtelif coğrafyalara taşıdı.

100. YILDA 100 YURT DIŞI TEMSİLCİLİĞİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında 100 yurt dışı temsilciliğine ulaşmayı hedefleyen Enstitü, Türkiye’nin uluslararası alanda bilinirliğini, güvenilirliğini ve itibarını artırarak yurt dışında olumlu Türkiye algısının oluşmasına hizmet ediyor.

MİLYONLARCA KİŞİ TÜRKÇE ÖĞRENİYOR

Enstitü, yüz yüze ve çevrim içi Türkçe kursları, Tercihim Türkçe Projesi, Türkçe Öğretim Portali, videolarla Türkçe öğretimi aracılığıyla günümüze kadar 196 ülkeden 15 milyon kişiyi Türkçe ve Türk kültürüyle tanıştırdı.

DÜNYAYA TÜRKÇE ÖĞRETİYORUZ

Dünya genelinde Türkiye’ye, Türkçeye ve Türk kültürüne artan yoğun talebi karşılamak üzere Enstitü tarafından 2022 yılında yüz yüze ve çevrim içi Türkçe kursları, Tercihim Türkçe Projesi, Türkçe Öğretim Portali aracılığıyla 250 bine yakın kişiye ulaşıldı.

TÜRK KÜLTÜRÜ HER YIL YÜZLERCE FAALİYETLE TANITILIYOR

Enstitünün yurt dışı temsilciliklerinde, Türkiye’nin diğer ülkeler ile dostluğunu geliştirmek ve kültürel alışverişini artırmak amacıyla dünya çapında her yıl dil, edebiyat, tarih, sinema, tiyatro, müzik ve el sanatları gibi farklı alanlarda yüzlerce faaliyet gerçekleştiriliyor.

Enstitü tarafından 2022 yılında dünyanın farklı coğrafyalarında Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin tanıtımını yapmak amacıyla binden fazla kültür-sanat faaliyeti gerçekleştirildi.

YENİ TEKNOLOJİLER, YENİ UFUKLAR

Enstitü, her gün değişen ve gelişmekte olan teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip ederek güncel gelişmelerle faaliyetlerini alışılagelen etkinlik kalıplarının dışına çıkarmakta; Metaverse çalışmaları, Dijital Kültür Merkezi Projesi ile yapay zekâ ve NFT teknolojilerinin Türkçe öğretimi ve kültürel etkileşim alanlarında kullanılmasına yönelik düzenlenen Tanışkan Projesi başta olmak üzere dijital atılımlar gerçekleştiriyor.