TÜRKSOY'un Genç Sesleri Karadağ'da

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Podgoritsa Büyükelçiliği ve Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Gençlik Korosu’nun Avrupa Balkan Turnesi'nin üçüncü durağı Karadağ’ın Budva şehri oldu.

Eski Şehir Açık Hava Konser Salonu'nda düzenlenen konsere TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, T.C. Podgoritsa Büyükelçiliği Müsteşarı Bleda Kaçar, Centinje Espressivo Müzik Festivali Müdürü Miran Begić'in yanı sıra yerli ve yabancı çok sayıda müziksever katıldı.

Kazakistan Flarmoni Koro Şefi Gulmira Kuttybadamova’nın şeflliğinde sahne alan TÜRKSOY Gençlik Korosu, TÜRKSOY üyesi ülkelerden çeşitli bestekârların eserlerinin yanı sıra dünya klasiklerini konsere katılan dinleyicilerle paylaştı.

Koronun Karadağ'daki ikinci durağı Cetinje şehrinde düzenlenen “Espressivo Müzik Festivali” oldu. Halk Müzesinde sahne alan koroya, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Azerbaycan Cumhuriyeti Karadağ Konsolosluğu Müsteşarı Mahir Jafarov, Espressio Müzik Festivali Müdürü Miran Begić ile birlikte çok sayıda Centijeli müziksever katıldı.

Gulmira Kuttybadamova’nın sefliğinde, Türk halk ozanı Âşık Veysel’in doğumunun 125. yılını ozanın “Kara Toprak” ve “Uzun İnce Bir Yoldayım” adlı eserlerini repertuvarına alarak kutlayan TÜRKSOY Gençlik Korosu, TÜRKSOY üyesi ülkelerin halk ezgilerini de müzikseverlerle paylaştı.

TÜRKSOY Gençlik Korosu Avrupa ve Balkanlar turnesine; Hırvatistan’ın Dubrovnik ve Trogir, Portekiz’in Lizbon ve Cascais şehirlerinde düzenlenecek konserlerle devam edecek.