YTB KATİP Heyeti Yunus Emre Enstitüsünü Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Kamu Görevlileri ve Akademisyenler Türkçe İletişim Programı’nın (KATİP) 2017-2018 dönemi katılımcılarından oluşan 25 kişilik bir heyet Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. Dünyanın çeşitli bölgelerinde kamu görevi icra eden katılımcıların yer aldığı heyete, Enstitünün yürütmüş olduğu faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

Enstitü merkezinde gerçekleştirilen programda, yurt içi ve yurt dışında Türkçe öğretiminin yanı sıra kültür, sanat ve bilim eksenli yüzlerce çalışmaya imza atan Enstitünün, yürütmüş olduğu projeleri ile ilgili detaylar da aktarıldı.

KATİP

Kamu Görevlileri ve Akademisyenler Türkçe İletişim Programı (KATİP), ülkelerinde etkin olabilecek, gelecek vaat eden yabancı uyruklu kamu görevlisi, araştırmacı ve akademisyenlerin Türkçe öğrenmelerine yönelik olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yürütülen 10 ay süreli bir burs programı olma özelliği taşımaktadır.

2014 yılında ilk uygulaması gerçekleştirilen program kapsamında, katılımcılara İstanbul Üniversitesi Dil Merkezinde Türkçe eğitimi ile birlikte ülkemizi yakından tanımalarına ve ülkemiz ile sürdürülebilir bağlar kurulmasına yönelik olarak pek çok kültürel ve akademik faaliyetlerle birlikte kurum ziyaretleri, gezi gibi etkinlikler de sunulmaktadır. Bu kapsamda Enstitüyü ziyaret eden heyetin, anılan program kapsamında Ankara’yı yakından tanımaları ve ülkemizin idari-siyasi süreçleri, kamu diplomasisi ve dış politikası hakkında görüş sahibi olmaları amaçlanmaktadır.