Yunus Emre Enstitüsü Brezilya'da Faaliyetlerine Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Dünya genelinde 45 merkez ve 100'ün üzerinde irtibat noktası bulunan Yunus Emre Enstitüsü, Brezilya'da da faaliyetlerine başladı.

Sao Paulo Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüsamettin Aslan, göreve başladığı ilk gün Latin Amerika ve Brezilya'nın ilk camisi olan Mesquita Brasil'de Müslüman azınlıkla bir araya geldi. Brezilyalı Müslümanlarla birlikte Cuma namazını eda eden Hüsamettin Aslan, cami çıkışı sohbet ettiği cemaate ilk olarak Yunus Emre Enstitüsünü tanıttı.

Saatler süren sohbetten hayli memnun olan Brezilyalı Müslümanlar da kendi durumlarına ilişkin Sao Paulo Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Aslan'a bilgiler verdiler. Müslümanların toplanarak eğitim, kültür, ibadet ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirdiği komplekse sahip Mesquita Brasil Camisi'nin 1920'de kurulduğunu anlatan Brezilyalı Müslümanlar, o yıllardan bugüne nasıl gelindiğini anlattılar.

Son olarak Brezilyalı cemaatle bayramlaşarak tekrar görüşme sözü ile Mesquita Brasil Camisi'nden ayrılan Hüsamettin Aslan, yaşadığı tecrübeyi şu şekilde paylaştı:

"Göreve başlar başlamaz önce Brezilyalı Müslümanlarla tanışmak istedik. Cuma namazı için girdiğimiz camide ilk olarak İmam Abdülhamid ile tanıştık. Kendisi de bizi cemaatiyle tanıştırmak istedi. Cuma namazı sonrası cemaatle uzun uzun sohbet ettik. Türk tarihi, kültürü, dili ve Türkiye ile ilgili sorularla karşılaştım. Müslümanların Türkiye ile ilgilendiklerini görmekten memnuniyet duydum. Cemaatin ilgili Brezilya'da da yalnız kalmayacağımızı hissettirdi bize."

Türk Millî Takım kafilesine ziyaret

Sao Paulo Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüsamettin Aslan ve beraberindekiler dünyanın en büyük ve en geniş organizasyonlarından biri olan 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda 3 altın madalya alarak organizasyon tarihinin en başarılı performansını gösteren Türkiye Millî Takımı'nı da ziyaret etti. 3 altının yanı sıra 1 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan millîleri tebrik eden Hüsamettin Aslan, kafilede bulunanlara hediye takdim etti.

Hüsamettin Aslan burada Türk Milli Takım kafilesi yönetiminden Türkiye Bedensel Engelliler Yönetim Kurulu As Başkanı Nejat Yeniatakan, Türkiye Paralimpik Takımı Kafile Başkanı Mehmet Sirkeci ve Türkiye Bedensel Engelliler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çerik ile bir süre görüştü.