Yunus Emre Enstitüsü Maarif Vakfına Destek Olacak

Yazıcı-dostu sürüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede Erdoğan, Maarif Vakfına başarılar dilerken 3 önemli talimat verdi.  Maarif'in Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletin vakfı olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Onlar 170 ülkede varız diyorlarsa siz BM'ye üye 193 ülkenin de tamamında var olun. Unutmayın mücadelenin ana unsuru iyi yetişmiş insan, dinamizmi birlik, beraberlik ve kardeşliktir" dedi. 

Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, YTB ve Diyanet destek verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maarif Vakfına tüm uluslararası kuruluşların tam saha destek vermesini istedi. Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı dâhil olmak üzere bütün uluslararası kuruluşlar Milli Eğitim Bakanlığının muhtevasında Maarif Vakfının yurt dışında yayılması için destek verecek. Bunların yanı sıra Maarif Vakfı söz konusu ülkelerdeki sivil toplumun yurt dışı ayağının da desteğini almak için yoğun bir çalışma içine girecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakfın yurt dışı faaliyetlerinde, FETÖ'nün yaygın ve etkin olduğu ülkelere öncelik verilmesini istedi. Bunun yanı sıra orta ve uzun vadeli hizmet planlaması yapılması gerektiğini belirterek Balkanlar, Orta Doğu ve Türkî devletlere öncelik verilmesinin önemine dikkat çekti.