Zagreb’de “Mavilik İçinde Dünya Sergisi” Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Zagreb Yunus Emre Enstitüsünde Ressam Reşit İsmet’in eserlerinin yer aldığı “Mavilik İçinde Dünya” adlı serginin açılışı gerçekleştirildi.

T.C. Zagreb Büyükelçiliği, Zagreb Yunus Emre Enstitüsü, Zagreb Belediyesi Türk Azınlık Temsilciliği ve Rijeka Hırvat-Türk Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Ressam Reşit İsmet’in akrilik tekniğiyle tuvale yansıttığı 50’ye yakın eseri sergilendi.

Serginin açılışına katılan Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında Türk Ressam Reşit İsmet’in sergisini Zagreb Yunus Emre Enstitüsünde açarak özel etkinliklere bir yenisini daha eklediklerini kaydetti.

Ressam Reşit İsmet, gerçekleştirdiği konuşmada, tüm ressamların en büyük arzularından birisinin başkent Zagreb’de bir sergi açmak olduğunu belirterek Zagreb Büyükelçiliğinin ve Zagreb Yunus Emre Enstitüsünün bu hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü ifade etti.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Fuat Korkmaz ise “Selce’nin ve Adriyatik’in maviliklerinden ilham alarak renkli ve çarpıcı çalışmalarını tuvaline yansıtan Ressam Reşit İsmet’in Zagreb’deki ilk sergisine ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Aynı zamanda müzisyen olan Reşit İsmet, etkinlikte mini bir konser de verdi.

Mavilik İçinde Dünya Sergisi, Zagreb Yunus Emre Enstitüsünde 11 Aralık 2023 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

 

 

Diğer Etkinlikler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri (EUNIC) tarafından düzenlenen EUNIC Müzik...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...