Buenos Aires’te İlk Türkçe Sertifika Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Arjantin’de Türk dizilerinin etkisiyle Türkiye’ye ve Türk kültürüne daha çok ilgi duymaya başlayan Arjantinliler, Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğreniyor.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te 2021 yılında faaliyetlerine başlayan Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsünde 5 Ocak 2023 tarihinde ilk Türkçe sertifika töreni düzenlendi.

T.C. Buenos Aires Büyükelçiliği Müsteşarı Adil Cüneyt Akbay ve Buenos Aires YEE Koordinatörü Aydın Bayat’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen törende, Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan Arjantinli kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

ARJANTİN’DE TÜRKÇE KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Arjantinli kursiyerlerin Türkçe sertifika heyecanı yaşadığı törende, Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Aydın Bayat, Arjantinlilerin Türkçe kurslarına yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizdi.

“GELECEKTE TÜRKÇEMİ DAHA DA GELİŞTİRİP TÜRKÇE C1 SERTİFİKASI ALMAK İSTİYORUM”

Arjantinli kursiyer Florencia Moyano, Yunus Emre Enstitüsünün Arjantin’de faaliyetlerine başlamasının hemen ardından Türkçe kursuna kayıt olduğunu belirterek, “Türk dizilerini izleyerek Türkçeye ve Türk kültürüne ilgi duymaya başladım. Bugün A1 seviyesinde Türkçe sertifikamı aldım. Gelecekte Türkçemi daha da geliştirip Türkçe C1 Sertifikası almak istiyorum.” ifadesini kullandı.

FARKLI ÜLKELERDEN BİR ARAYA GELECEK OLAN KİŞİLER “TÜRKÇE” KONUŞACAK

Koordinatör Aydın Bayat, sadece bu Türkçe öğretim döneminde 700’den fazla Arjantinli kursiyerin kurslara kayıt yaptırdığını kaydederek, Türkçeye gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını ve yakın zamanda düzenlemeyi planladıkları Türkçe konuşma kulüpleri aracılığıyla farklı ülkelerden insanları “Türkçe” etrafında bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Sertifika töreni, Arjantinli müzisyenlerin seslendirdiği Türkçe şarkılar ve Türk mutfağından lezzetlerin ikram edilmesiyle sona erdi.

GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURULARAK KÜLTÜREL ETKİLEŞİM ARTIRILIYOR

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü, çevrim içi ve yüz yüze Türkçe kurslarıyla çok sayıda Arjantinliye Türkçe öğretmeye devam ediyor.

Enstitü, Türkiye’nin kültürel mirasının tanıtımına yönelik gerçekleştirdiği kültürel faaliyetlerin yanı sıra düzenlediği Türkçe kurslarıyla Arjantin ile Türkiye arasında “gönül köprüleri” kurarak iki ülke arasında kültürel etkileşimi artırıyor.

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...