Gori Devlet Eğitim Üniversitesinde Türkçe Sınıfı Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Gori Devlet Eğitim Üniversitesi Yunus Emre Türkçe sınıfı açıldı. Türkçe sınıfında sadece öğrenciler değil eğitim veren uzmanlar da Türkçe öğrenecek.

Yunus Emre Enstitüsü ile Gori Devlet Eğitim Üniversitesi arasında 02 Şubat 2021 tarihinde imzalanan iş birliği Protokolü çerçevesinde, 17 Mart 2021 tarihinde Enstitünün destekleriyle Üniversitede Yunus Emre Türkçe sınıfı açıldı.

Açış törenine T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel, Gori Devlet Eğitim Üniversitesi Rektörü Giorgi Sosyaşvili, T.C. Tiflis Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Yüksel Kara, Gori Belediye Başkan Yardımcısı Paata İvanişvili, Gori Belediyesi Kültür, Gençlik İşleri Daire Başkanı Ramaz Şioşvili ile Üniversitenin temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Büyükelçi Yazgan, Türkçe Sınıfın açılmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek projenin gerçekleşmesinde görev alan tüm taraflara teşekkür etti.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER GÜÇLENECEK

Üniversite Rektörü Sosiaşvili’ye Türk-Gürcü ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için sağladığı destek dolayısıyla teşekkür eden Büyükelçi, “Biz, iki ülkenin ilişkilerini güçlendirecek projeleri ve etkinlikleri gerçekleştirmek konusunda her zaman yanınızdayız.” dedi.

Gori kentinde Türk dilini öğrenmek isteyen öğrencilerin sayısının gittikçe arttığını belirten Rektör Sosiaşvili,  kaydını yaptıran öğrenciler için Yunus Emre Enstitüsü destekleriyle çevrim içi Türkçe derslerinin başladığını ve yıldan yıla bu sayının artacağını söyledi.

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETİM ÜYELERİ TÜRKÇE ÖĞRENECEK

Üniversitesinin Türkiye’den Kars, Rize ve Erzurum Üniversiteleri ile yakın iş birliği yaptığını belirten Sosiaşvili, “Türkçe sınıfının burada açılması üniversitelerimiz arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek. Bu sınıfta sadece öğrencilerin değil, eğitim veren uzmanlarımızın da Türkçe öğrenmelerini arzu ediyoruz.” dedi.

Programın ardından Gori Devlet Üniversitesi Rektörlüğü, Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Tiflis Büyükelçiliğinin iş birliğiyle düzenlenecek ortak faaliyetler hakkında görüşmeler yapıldı.

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...