Küresel Kamu Diplomasisi Ağı Başkanlığı Yunus Emre Enstitüsüne Verildi

Yazıcı-dostu sürüm

Polonya’nın Krakov şehrinde gerçekleştirilen Küresel Kamu Diplomasisi Ağının (GPDNet) 3. Genel Kurul Toplantısında alınan kararla Ağın yönetimi önümüzdeki 3 yıl için Türkiye’yi temsil eden Yunus Emre Enstitüsüne verildi.

24-25 Haziran 2016 tarihlerinde düzenlenen toplantıda Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri, kültür ve kamu diplomasisi alanında sinerji oluşturmak için GPDNet’in üyeleriyle bu yıl tekrar bir araya geldi.

Toplantının birinci gününde basına açık sunumlar gerçekleştirilirken, 25 Haziran Cumartesi günü ise Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in de katılımlarıyla GPDNet’in önümüzdeki 3 yıllık yönetiminin Enstitümüze verildiği açıklandı.

Prof. Dr. Şeref Ateş, TRT Haber’e verdiği röportajda “Önümüzdeki dönem GPDTNet’in üye sayısını en az yirmiye çıkarmayı planlıyoruz. Yönetim anlayışımız değer odaklı bir anlayış olacak. Daha bilinçli ve farklı kültürlere saygılı nesillerin yetişmesi için çalışacağız” ifadelerini kullanarak Yunus’un “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım” cümlesini örnek verdi. GPDNet tüzüğünün üyeler tarafından imzalanmasından sonra yönetimin Yunus Emre Enstitüsüne verilmesinden dolayı duyduğu haklı  gururu dile getiren Ateş, GPDNet’in yeni Başkanı olarak Enstitünün bu güne kadar küresel kamu diplomasisi alanında yaptığı çalışmaları anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda ayrıca, Enstitümüzün GPDNet kapsamında gerçekleştirmeyi planladığı ortak projeler ve 2017 yılında ev sahipliğini yapacağı 4 .Genel Kurulunun gündem ve programı da tüm GPDNet üyeleriyle paylaşıldı.

Korea Foundation'ın "Fotoğraflar ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" Sosyal Sorumluluk Projesi

Korea Foundation'ın GPDNet bünyesinde hayata geçirdiği "Fotoğraflar ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri"ne başlıklı proje Yunus Emre Enstitüsünün de desteğini aldı. Bu bağlamda Yunus Emre Enstitüsü tarafından görevlendirilen iki profesyonel fotoğraf sanatçısı, 13-19 Haziran tarihleri arasında Vietnam'ın Dünya Miras Listesi'ndeki Da Nang City şehri civarında bulunan Tam Thanh köyünde çeşitli fotoğraflar çektikten sonra buradaki ilk ve ortaokul öğrencilerine Türkiye ve Yunus Emre Enstitüsünü tanıtarak fotoğrafçılık eğitimi verdi. Vietnam'da gerçekleştirilen fotoğraf safarisi sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan seçkinin tanıtılacağı serginin açılışı, Ocak 2017'de Seul'de yapılacak.

 

Diğer Etkinlikler

Küresel Kamu Diplomasisi Ağı’nın (GPDNet) 6. Genel Kurul Toplantısı, 20-22 Ocak 2020 tarihleri arasında Katar’da...

Yunus Emre Enstitüsünün 2016 yılından bugüne kadar yürüttüğü Küresel Kamu Diplomasisi Ağı (GPDNet) dönem başkanlığının...