Mısır’da Özel Yetenekli Türk Öğrencilere Yönelik Konferans Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı yerlerinde bulunan 80’den fazla temsilciliğinde farklı yaş ve meslek gruplarına yönelik muhtelif kültürel etkinlikler düzenliyor.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü tarafından T.C. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak özel yetenekli bireylere eğitim veren Mamak Bilim ve Sanat Merkezindeki öğrencilere yönelik “Mısır Piramitleri ve Kültürü” konulu konferans düzenlendi.

Enstitünün 23 Haziran 2023 tarihinde ev sahipliği yaptığı konferansta konuşma yapan Kahire Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Emin Boyraz, Mısır’daki Türk tarihi ile eserlerine ilişkin bilgi verdi.

Türkiye ve Mısır’ın derin tarihî bağları olduğunu belirten Boyraz, Türk ve Mısır halklarının birbirine çok ilgi gösteren ve sevgi besleyen iki halk olduğunu ifade etti.

“MISIR’I ZİYARET EDEN GENÇLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ SAYESİNDE BU BAĞLAR GELECEKTE DAHA DA GÜÇLENECEK”

Koordinatör Boyraz konuşmasında, “Mısır’ı ziyaret eden gençlerimiz ve çocuklarımız sayesinde bu bağlar gelecekte daha da güçlenecek.” ifadesini kullandı.

Mamak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Neva Arslanuşak, konferanstan çok memnun kaldığını dile getirerek “Burada özellikle Türkçe konuşan ve Türkçe öğrenen Mısırlı arkadaşlar ile tanışmaktan dolayı çok mutlu oldum.” dedi.

“MISIR’DA ÖZELLİKLE KENDİ ATALARIMIN, KENDİ TARİHİMİN OLMASI DA BURAYA BENİ AYRI BİR ŞEKİLDE BAĞLADI”

Konferans çerçevesinde Mısır piramitleri ve kültürü hakkında verilen bilgilerden yararlandığını kaydeden Arslanuşak, “Burada çok güzel zaman geçiriyorum. Mısır’da özellikle kendi atalarımın, kendi tarihimin olması da buraya beni ayrı bir şekilde bağladı.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Kays Köftürcü ise Mısır’ın çok kültürlü bir ülke olduğunu, piramitleri görmek ve piramitler hakkında bilgi edinmenin güzel bir duygu olduğunu belirtti.

Mamak Bilim ve Sanat Merkezi Türkçe Öğretmeni Evren Doğan, “Yunus Emre Enstitüsü ile yürüttüğümüz proje kapsamında 40’a yakın öğrencimizle birlikte Mısır’ı ziyaret ettik. İskenderiye, Kahire ve Hurgada’da farklı eğitsel çalışmalarda bulunduk. Öğrencilerimiz yaşadılar, yaptılar ve en önemlisi değerler eğitimini yerinde öğrettik çocuklarımıza.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...