"Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Kamu Diplomasisi" Eğitim Programı Düzenleniyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) “Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Kamu Diplomasisi” başlıklı eğitim programı 10 Kasım 2022 tarihinde başladı. Program kapsamında Enstitü koordinatörleri bölgeye yönelik saha tecrübelerini ve bölgeye özel gerçekleştirdiği projelerini aktardı.

Yunus Emre Enstitüsü ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) iş birliğiyle 16 Aralık 2022 tarihine kadar düzenlenecek olan ve uluslararası ilişkiler alanını yakından takip eden kişilerin yoğun ilgi gösterdiği çevrim içi eğitim programı, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Kutalmış Yalçın ve ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal’ın açış konuşmalarıyla başladı.

ORTA DOĞU VE KUZEY AFRİKA BÖLGESİNİN DİNAMİKLERİ ELE ALINACAK

Çalışma alanı Orta Doğu ve Kuzey Afrika olan uzmanlar ile sahada görev yapan muhtelif kurumların temsilcileri tarafından uluslararası ilişkilerde stratejik önemi haiz Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın sosyal dinamikleri ve Orta Doğu kamu diplomasisi ana başlıkları detaylı bir şekilde ele alınacak.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Kamu Diplomasisi eğitim programı boyunca Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da sosyal medya, kamu diplomasisi aracı olarak kamu yayıncılığı ile medya, eğitim diplomasisi, spor diplomasisi, insani diplomasi ve gastrodiplomasi başlıkları analiz edilecek.

Program çerçevesinde Amman Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Cengiz Eroğlu tarafından “Ürdün’de Okutulan Lise Tarih Ders Kitabı ve Toplum Üzerindeki Etkisi” başlıklı bir sunum yapılacak.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın sanat, edebiyat, eğitim, medya ve gastronomi alanlarının işlendiği programda ORSAM, Anadolu Ajansı, TRT Arabi, İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye Maarif Vakfı ve Marmara Üniversitesi gibi 10’dan fazla kurum ile kuruluştan bölge uzmanı, bölgeye ilişkin bilgi ve tecrübelerini aktaracak.

Türkçe ve İngilizce gerçekleştirilen eğitim programının sonunda adaylara katılım belgesi verilecek.

Diğer Etkinlikler

Meksika'nın başkenti Mexico City'de Yunus Emre Enstitüsü (YEE) koordinesinde "Türkiye-Meksika Medya...

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk ve Sırp gazetecilerin bir...

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Priştine Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğinde Kosova’nın başkenti...

Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında dünyanın dört bir yanında Türkçeye gösterilen yoğun...