Geleneksel Türk Okçuluğu Arjantin’de Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin eşsiz kültürel ögelerini farklı kıtalara taşıyarak Türk kültürünü dünya çapında ilgi odağı hâline getirmeye yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.

Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı iş birliğiyle dünyanın farklı coğrafyalarında yürütülen Kemankeş Projesi kapsamında Buenos Aires’te Arjantinlilerin yoğun ilgisi ve katılımıyla “Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu” başlatıldı.

“GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU, YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ SAYESİNDE BU COĞRAFYAYA TAŞINDI”

Eğitmen Juan Manuel Falcon “Buradaki herkes kurstan çok memnun ve tüm kursiyerlerimiz okçuluğa yakından ilgi gösteriyor. Geleneksel Türk okçuluğu, Yunus Emre Enstitüsü sayesinde bu coğrafyaya taşındı.” diye konuştu.

Falcon, “İstanbul’da Okçular Vakfında eğitim aldıktan sonra buraya geri döndüm. Türkiye’de edindiğim bilgi ve tecrübeleri kursiyerlerimize aktarmaya çalışıyorum. Burada pratik yapan çok sayıda kişi var. Kursiyerlerimiz okçuluk kursundan çok memnunlar ve kursa devam etmek istiyorlar.” sözleriyle Arjantin’de geleneksel Türk okçuluğuna olan ilgiyi ifade etti.

“TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANIMAK AÇISINDAN DA İNANILMAZ BİR DENEYİM OLDU”

Geleneksel Türk okçuluğu kurslarına katılan Allana Romao “Bu muhteşem sporu öğrenme fırsatının yanı sıra Enstitüyü ve Türk kültürünü tanımak açısından da inanılmaz bir deneyim oldu. İleri seviyeye kadar kursa devam etmeyi çok isterim.” dedi.

Kursiyer Brain Quiroz ise “Eğitmenin kursa ve kursiyerlere karşı tutumu ile öğretme tarzı mükemmel. Türk okçuluğunu özenli bir şekilde bize öğretiyor. Bu harika spor dalında en iyi olmak için kurslara devam etmek istiyorum.” diye konuştu.

ARJANTİNLİLER OKÇULUK KURSLARINA İLGİ DUYUYOR

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Aydın Bayat, okçuluk kursları için öngörülen kontenjanın üç katı kadar başvuru yapıldığını belirterek “Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü olarak Arjantin ve Türkiye arasında güçlü kültürel köprüler inşa etmek gayesiyle kültürel diplomasi, eğitim diplomasisi, gastrodiplomasi ve spor diplomasisi gibi farklı eksenlerde çeşitli faaliyetler ve projeler gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE VE ARJANTİN ARASINDA KÜLTÜREL ETKİLEŞİM ARTIRILIYOR

Koordinatör Bayat, “Hayata geçirdiğimiz projeler kapsamında Türk kültürünün hayranlık uyandıran zengin unsurlarının Arjantin’de tanıtılmasının yanı sıra iki ülkenin kültürü arasında kültürel etkileşimin artırılması için de ayrıca çaba sarf ediyoruz.” değerlendirmelerinde bulundu.

Türk okçuluğuna ilişkin temel kavramların öğretimiyle başlayan kurslar, 12 hafta boyunca devam edecek.

Kursların ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları takdim edilecek.

Diğer Etkinlikler

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü ve Buenos Aires Özerk Şehir Yönetiminin (CABA) katkılarıyla “19. Müzeler Gecesi” adlı...

Yunus Emre Enstitüsü, Suriye Güvenli Bölge’de bulunan temsilciliklerinin sayısını artırarak Yunus Emre’nin barış...

Yunus Emre Enstitüsü ile Okçular Vakfı iş birliğinde Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünü anmak, Türk milletinin...

Dakar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı iş birliğiyle 16 ülkede...